Zo Ziet De Virtual Reality-bril Er Volgens Facebook In De Toekomst Uit

Facebook-Zuckerberg-Virtual Augmented RealityFacebook CEO Mark Zuckerberg heeft een presentatie gegeven over hoe hij denkt dat een virtual reality-bril er in de toekomst uit zal zien. Virtual reality en augmented reality zijn de komende tien jaar topprioriteit voor Facebook.

Mark Zuckerberg zei dat VR- en AR-brillen er in de toekomst net zou uit zien als normale brillen. Deze speciale brillen zullen dus gewone glazen hebben, maar kunnen via de beelden die voor je ogen worden afgespeeld contact leggen met mensen over de hele wereld. Ook kan je 360 graden films bekijken en in een virtuele wereld lopen alsof die echt is.

Volgens Analysebureau Digi-Capital is virtual reality en augmented reality in 2020 goed voor een markt van 120 miljard dollar. Facebook lijkt dit ook in te zien en heeft in 2014 Oculus VR overgekocht voor twee miljard dollar. De eerste VR-bril van dit bedrijf, de Oculus Rift, is sinds kort beschikbaar voor de eerste klanten. Ook bedrijven als Samsung en HTC werken hard aan eigen virtual reality-brillen.

Facebook is zelf het meest geïnteresseerd in de sociale ervaringen die de virtua-l en augmented reality aan mensen kan bieden. Mensen hoeven straks niet meer aan de telefoon, pc of televisie te hangen. Zuckerberg noemde als voorbeeld dat mensen straks alleen maar in de vingers hoeven te knippen om een foto te maken. Door in je handen te ‘knijpen’ of juist van elkaar af te bewegen kan je inzoomen of uitzoomen op een foto. 

via [wearablesmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.