Microsoft Stopt Met Nokia

Microsoft-NokiaMicrosoft heeft via social-media en een interview met The Verge laten weten dat het bedrijf zal stoppen met de merknaam “Nokia”. Voortaan zal de smartphonetak door gaan onder de naam “Microsoft Lumia” inplaats van “Nokia”.

Nokia was ooit de grootste mobieltjes fabrikant ter wereld, maar is sinds de smartphone tijdperk blijven steken en ingehaald door onder andere Samsung, Apple en enkele Chinese fabrikanten. Momenteel heeft Nokia slechts een paar procent van de markt in handen.

Microsoft is sinds de overname van Nokia flink bezig om wijzigingen door te voeren. Door deze veranderingen hoopt Microsoft meer winst te kunnen halen uit de smartphonetak. Zo zijn er eerder al duizenden mensen ontslagen en heeft Microsoft nu zelfs besloten om de naam “Nokia” niet meer te gaan gebruiken. Voortaan krijgen alle smartphones de naam Microsoft Lumia.

Waarom Microsoft deze beslissing heeft genomen is niet helemaal duidelijk. Het is goed mogelijk dat Microsoft vindt dat “Nokia” geen goede naam meer heeft in de smartphone wereld. Een andere mogelijkheid is dat de smartphones nu grotendeels door Microsoft worden gemaakt en dus simpelweg de naam Microsoft moeten dragen. Nokia zal wel blijven bestaan, maar alleen in de infrastructuur voor netwerken en navigatiediensten.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *