Android-smartphone Te Hacken Via SMS-bericht

Android smartphonesOnderzoekers van het beveiligingsbedrijf Zimperium hebben een Android-lek ontdekt, waarmee een smartphone kan worden gehackt via een sms-bericht met verstopte codes. Google heeft al een patch uitgebracht om het lek te dichten.

De hackers hebben alleen maar het telefoonnummer nodig om toegang tot het apparaat te krijgen. Na het verzenden van het sms-bericht kunnen de hackers onder andere de camera besturen, meekijken op het scherm en de microfoon aftappen.

De lek komt voor in het Stagefright-framework in Android. Deze software is verantwoordelijk voor het afspelen van filmpjes. De hackers kunnen daardoor ook Malware verstoppen in een video die bij het starten van een video in werking treedt.

Begin volgende maand, tijdens de beveiligingsconferentie Black Hat, zullen meer details over de lek bekend worden gemaakt. Volgens de onderzoekers wordt de lek nog niet actief gebruikt en heeft Google, die in april is ingelicht, al een patch verspreid die het probleem moet oplossen. Gebruikers moeten de smartphone hiervoor wel zelf updaten. Veel fabrikanten rollen echter geen updates meer uit naar oudere toestellen, waardoor deze waarschijnlijk nog wel kwetsbaar zijn.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.