Microsoft Bevestigt: Microsoft Lumia Vervangt Nokia

Microsoft Lumia smartphone 2Eerder schreven we over de geruchten dat Microsoft zal afstappen van de naam Nokia en voortaan smartphones gaat maken onder de naam Microsoft Lumia. Dit gerucht is nu bevestigt door Microsofts marketingmanager voor smartphones, Tuula Rytilä.

Op de website van Nokia schrijft Tuula Rytilä: “Je hebt misschien gezien dat we in de afgelopen maanden al wat naamswijzigingen doorvoerden. Zo weten gebruikers beter dat de apps nu door Microsoft worden gemaakt”. “Onze wereldwijde en regionale sites worden nu aangepast en ook de sociale kanalen krijgen een nieuwe naam: Microsoft Lumia.” “Dit is niet meer dan logisch: de telefoons die eerst door Nokia werden gemaakt, maakt Microsoft nu.

Het bedrijf Nokia blijft gewoon bestaan, aangezien Microsoft alleen de smartphone-tak van Nokia heeft overgenomen. Er zullen dus nog steeds Nokia producten worden gemaakt, maar de smartphone-tijdperk is voor Nokia voorbij. Voortaan zullen er alleen nog maar smartphones op de markt verschijnen met het Microsoft logo zoals we in de boven en onderstaande afbeeldingen kunnen zien.

Microsoft Lumia smartphone

Het is niet bekend wanneer de eerste Microsoft Lumia smartphone op de markt zal verschijnen. “Het enige dat ik kan zeggen is dat we er naar uitkijken om binnenkort een Microsoft Lumia-toestel aan te kondigen”, aldus Rytilä.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.