HTC Maakt Dankzij Succes Desire-telefoons Weer Winst

HTC-Eye-ExperienceHTC heeft het de afgelopen jaren door de sterke concurrentie erg moeilijk. HTC maakt prima telefoons, maar ze verkopen de laatste tijd simpelweg te weinig om winst te maken. Dankzij de Desire-lijn is er echter weer hoop voor HTC en wist het Taiwanese bedrijf afgelopen kwartaal eindelijk weer winst te maken.

In het derde kwartaal van 2014 heeft HTC een kleine winst van 0,6 miljard Taiwanese dollar (omgerekend 15,7 miljoen euro) gemaakt. Het kwartaal daarvoor maakte HTC nog 0,71 miljard Taiwanese dollar verlies.

In de press release van de kwartaalcijfers staat dat de winst mede te danken is aan het succes van de goedkopere Desire-toestellen. Vooral de Desire 610 en 510 deden het goed in Europa. Ook laat CEO Peter Chou weten tevreden te zijn met de verkoopcijfers van de HTC One M8.

HTC heeft de afgelopen tijd veel nieuwe en interessante producten aangekondigd, waardoor wij denken dat HTC een goede toekomst tegemoet gaat. Zo onthulde HTC afgelopen maand de selfie smartphone Desire Eye, de GoPro concurrent HTC Re en de high-end Nexus 9 tablet.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.