Vraag Naar Tablets Stijgt Met Ruim Elf Procent In Drie Maand Tijd

tabletsIn het afgelopen kwartaal is de vraag naar tablets met maar liefst 11,2 procent gestegen, zo blijkt uit een rapport van analistenbureau IDC. In totaal zijn er in het derde kwartaal van 2014 wereldwijd maar liefst 58,8 miljoen tablets verscheept.

Volgens de statistieken is Apple met een marktaandeel van 22,8 procent nog steeds de grootste tablet fabrikant, maar daalde de hoeveelheid verscheepte iPads in het afgelopen kwartaal wel van 14,1 miljoen naar 12,3 miljoen. Samsung staat op de tweede plek met een marktaandeel van 9,9 procent en 9,9 miljoen verscheepte tablets. Op de derde plek staat Asus met een marktaandeel van 6,5 procent en 3,5 miljoen verscheepte tablets in het afgelopen kwartaal.

Op de vierde en vijfde plek staan Lenovo en RCA. Lenovo heeft een marktaandeel van 5,7 procent in handen en wist het afgelopen kwartaal 3 miljoen tablets te verschepen. RCA is een relatief onbekend merk, maar wist mede dankzij een succesvolle back-to-school campagne in de VS maar liefst 2,6 miljoen tablets te verkopen. RCA heeft nu een marktaandeel van 4,9 procent.

Als we naar de cijfers kijken zien we dat goedkope tablets steeds meer in trek zijn en dat de vraag naar iPads langzaam daalt. Ook loopt Samsung langzaam in op Apple. Toch zal Apple zich voorlopig nog geen zorgen maken, aangezien fabrikanten als Lenovo veel minder winst maken met het verkopen van “budget” tablets dan Apple doet met de “dure” iPad.

via [dutchitchannel]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.