Instagram Nu Groter Dan Twitter

InstagramInstagram is een social media netwerk dat gericht is op het delen van foto’s. Dat deze dienst populair is mag wel duidelijk zijn, maar dat het momenteel meer gebruikers heeft dan Twitter is toch wel verrassend.

Instagram is na de overname door Facebook in 2012 explosief gestegen. Facebook heeft toen 1 miljard dollar betaald toen de dienst “slechts” 30 miljoen actieve gebruikers had. Instagram meldt nu in een blogpost dat de dienst meer dan 300 miljoen actieve gebruikers heeft. Dat is meer dan de 284 miljoen maandelijkse actieve gebruikers van Twitter.

De CEO van het bedrijf, Kevin Systrom schrijft dat er dagelijks meer dan 70 miljoen foto’s worden geplaatst en meer dan 2,5 miljard foto’s worden geliked. Uit een recent onderzoek van Piper Jaffra blijkt dat de dienst vooral populair is onder de tieners. Zo geeft 30% van de Amerikaanse tieners aan dat Instagram het meest belangrijkste social netwerk is.

Facebook staat met 1,35 miljard gebruikers nog altijd ruim op de eerst plaats van meest gebruikte social media netwerken. De Chinese Qzone staat met 650 miljoen actieve gebruikers op de tweede plaats.

bron [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.