Review Jabra Move Wireless

Jabra-Move-Wireless-Review-1Jabra maakt erg mooie producten om muziek mee te luisteren. Allemaal producten van hoge kwaliteit en met een prachtig design. Het prijskaartje is daar ook naar. Voor mensen die graag producten kopen die er goed uitzien en goed werken, is Jabra een goed merk om voor te kiezen. Als je budget er tenminste ook naar is. Voor veel mensen zal Jabra namelijk te duur zijn. Gelukkig is er voor die mensen een handjevol producten met een lager prijskaartje. Ook van Jabra en bedoelt als instapmodel. Eén van die producten is de Jabra Move Wireless. In dit review lees je onze mening over deze koptelefoon.

Inhoud

Jabra-Move-Wireless-Review-3

In het doosje tref je als eerste de koptelefoon aan. Onder een laagje soort schuim, liggen een tweetal kabeltjes. De ene kabel is een USB-kabel om het apparaat mee op te laden, terwijl de andere kabel een 3.5mm audio kabel is van 1.2 meter lang. Tot slot is er uiteraard ook een handleiding meegeleverd.

Instapmodel
Een tijdje geleden schreven we al over de Jabra Revo Wireless. Dit is ook een koptelefoon, maar dan met wat meer functies en in een luxere uitvoering. De Jabra Move Wireless is duidelijk een instapmodel. In plaats van touch-controls, gebruikt het apparaat een paar knopjes om het volume te regelen en een liedje te stoppen of te pauzeren. Deze werken goed, maar het is soms een beetje zoeken naar de juiste knopjes. Het werkt net wat minder intuïtief dan de touch-controls van de Revo Wireless. Logisch ook dat de Move Wireless gewoon knopjes heeft; het zou de koptelefoon alleen maar duurder maken.

Jabra-Move-Wireless-Review-2

Het koppelen van Jabra producten met een smartphone of tablet is altijd erg eenvoudig en vanzelfsprekend. In alle toestellen zit Bluetooth ingebouwd. Hoewel NFC niet zit ingebouwd in de Move Wireless, levert dit geen gemis op. Het is een extraatje bij de duurdere modellen. Bovendien legt de handleiding duidelijk uit hoe je via Bluetooth verbinding moet maken.

Jabra-Move-Wireless-Review-5

Ondanks het feit dat de Move Wireless als instapmodel op de markt is gebracht, straalt het apparaat toch een bepaalde luxe uit. Het heeft alleen net wat minder mogelijkheden dan de luxere Revo Wireless, die bijvoorbeeld opgevouwen kan worden en in een handig opbergzakje gestopt kan worden. Het ontbreken van zo’n opbergzakje vind ik overigens wel jammer.

Kwaliteit
Instapmodel of niet, het blijft een product van Jabra en dus mag je ook bij dit instapmodel een kwalitatief goed product verwachten. De oorgedeeltes liggen goed over je oren en de rubberachtige uitstraling van de hoofdband doet kwalitatief goed aan. De zachte voering van de hoofdband ligt in eerste instantie prima op je hoofd, maar kan na een tijdje toch wat hard aanvoelen. Iets meer vulling zou het probleem waarschijnlijk al verhelpen.

Jabra-Move-Wireless-Review-4

De batterij gaat 8 uur mee. Hoewel dat iets minder lang is, dan de batterijduur van de Revo Wireless, moet dat meer dan genoeg zijn om de hele dag lekker naar muziek te luisteren. De 12 dagen stand-by tijd is dan weer 2 dagen langer dan de Revo. Je hoeft dus in elk geval niet bang te zijn dat je de Jabra Move Wireless snel weer op moet laden. Tenzij je er veel muziek mee luistert uiteraard.

De koptelefoon levert een uitstekende geluidskwaliteit. Elke song wordt met helder geluid afgespeeld, inclusief de bas. Vergelijk je de geluidskwaliteit van de Move Wireless met die van de Revo Wireless, dan zul je toch merken dat de kwaliteit van dit instapmodel wat minder is dan die van zijn duurdere broertje. Ook kan het volume wat minder hard dan bij de Revo. Om het beste uit je Jabra headset te halen kan je de Jabra Sound App downloaden. Met deze app kan je dankzij de “Equalizer” en de surround sound het optimale halen uit je Jabra headset.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De Jabra Move Wireless is op veel fronten een instapmodel. De prijs is een stukje lager dan van de Jabra Revo Wireless. Er ontbreken dan ook een paar dingen. Geen opbergzakje, touch-controls, NFC en de mogelijkheid om de Move Wireless op te vouwen om hem compact op te kunnen bergen.

Jabra-Move-Wireless-Review-6

Toch levert dit product goede kwaliteit geluid en zit het geheel goed in elkaar. De gebruikte materialen zijn stevig en voelen zeker niet goedkoop aan. Jabra levert met dit instapmodel gewoonweg net niet de kwaliteit die we gewend zijn. Gelukkig staat Jabra altijd garant voor hoogwaardige producten en dat is de Move Wireless ook zeker wel. De duurdere modellen zijn simpelweg nog een stuk beter.

Heb je geen 150 euro of meer over voor een koptelefoon, maar wil je wel een keer een product van Jabra uitproberen? Dan is de Move Wireless een uitstekende keuze. Zo krijg je voor minder geld toch te maken met een product waar je van kan genieten. En mocht je tevreden zijn, dan kun je altijd nog een stapje verder gaan en voor de completere ervaring van Jabra kiezen.

Voordelen

  • beter geprijsd
  • prima geluidskwaliteit
  • goede batterijduur
  • stevige bouw

Nadelen

  • geen opbergzakje
  • geen NFC (maar geen groot nadeel)
  • knopbediening i.p.v. touch
  • niet op te vouwen

Prijs: +/- €99 (afhankelijk van waar je de Jabra Move Wireless koopt)

Meer informatie: Jabra Move Wireless

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *