Rechter Brazilië Bevriest Facebook-tegoeden

Brazilie WhatsAppOpnieuw is er heibel tussen Brazilië en Facebook. Een rechter heeft dit keer Facebook-tegoeden bevroren nadat het bedrijf geen bewijs wilde overhandigen in een drugsonderzoek. Het gaat om een totaalbedrag van 19,5 miljoen real, omgerekend ongeveer 5,5 miljoen euro.

Brazilië heeft WhatsApp al meerdere keren geblokkeerd nadat het bedrijf niet wilde meewerken in een zaak over drugshandel. Onderzoekers zeggen dat verbanden tussen bendeleden in Brazilië, Bolivia, Paraguay en Spanje moeilijk te bewijzen zijn zonder de WhatsApp-gegevens. Vanwege de privacybescherming van WhatsApp-gebruikers wil het bedrijf deze gegevens niet overhandigen. Bovendien claimt het bedrijf de WhatsApp-gegevens niet te kunnen overhandigen, omdat berichten op de dienst zijn versleuteld en het bedrijf hier zelf geen inzicht in heeft.

Aangezien WhatsApp zelf geen rekening heeft in Brazilië heeft de rechter besloten om tegoeden op de rekening van moederbedrijf Facebook te bevriezen. Wat voor gevolgen dit zal hebben is niet duidelijk. Facebook heeft zelf nog niet gereageerd op dit besluit.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.