Evenveel Tablet als PC Gebruikers in Nederland

tabletsUit een onderzoek van marktanalysebureau GFK blijkt dat er in Nederland net zo veel tablet als desktop gebruikers zijn. Zo is het aantal desktop gebruikers het afgelopen jaar gedaald van 8,3 miljoen naar 7,9 miljoen, terwijl de tablet markt juist met 8 procent is gestegen.

Naar verwachting zal de desktopmarkt de komende jaren nog meer dalen terwijl het aantal tablet gebruikers zal blijven stijgen. Wel is de groei van de tabletmarkt langzaam aan het dalen. Zo is het aantal tabletbezitters in 2013 met ongeveer 13 procent gestegen, terwijl het aantal tabletbezitters in 2014 met slechts 8 procent is gegroeid. Naar verwachting zal dit percentage in 2015 nog verder dalen.

De snelstgroeiende doelgroep zijn ouderen van boven de 65 jaar. In 2013 was 43 procent van deze mensen in het bezit van een tablet, terwijl dit jaar maar liefst 56 procent van de 65+ers in het bezit is van een tablet.

Ondanks het groot aantal tablet bezitters in Nederland worden er steeds minder tablets verkocht. Dit heeft te maken met het feit dat mensen een tablet steeds minder snel vervangen.

via [technieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.