Xiaomi Op Weg Om Grootste Smartphone-fabrikant Te Worden

Xiaomi Mi3Xiaomi is een enorm succesvolle smartphonefabrikant die Samsung en Apple op de hielen zit. Xiaomi is slechts 4 jaar jong en nu al de grootste smartphonefabrikant in China. Ondertussen is de Chinese fabrikant druk bezig met het uitbreiden naar andere Aziatische landen en Latijns-Amerika.

Dit jaar verwacht Xiaomi maar liefst 60 miljoen smartphones te verkopen. Dat zijn indrukwekkende cijfers, aangezien het bedrijf slechts 4 jaar oud is. De tactiek om high-end smartphones voor een aantrekkelijke prijs online te verkopen slaat duidelijk aan.

Xiaomi verkoopt de smartphones voornamelijk online. Hierdoor kan de fabrikant veel kosten besparen, waardoor de smartphones voor een lagere prijs kunnen worden verkocht. Zo kosten de toestellen van Xiaomi ongeveer één derde van vergelijkbare Apple en Samsung-toestellen.

Vorig jaar heeft Xiaomi Hugo Barra aangenomen. Hugo Barra was de topman van Google’s Android-team. Door Hugo Barra aan te nemen hoopte het bedrijf meer bekendheid te krijgen buiten China, en dat lijkt te zijn gelukt. Bara laat echter weten dat de fabrikant nog niet van plan is om uit te breiden naar Europa en de VS. De Aziatische markt is aantrekkelijker omdat daar meer behoefte is aan goedkopere toestellen, aldus Barra.

Xiaomi heeft momenteel een geschatte waarde van 45 miljard dollar. De Chinese fabrikant mag daar best trots op zijn, aangezien het bedrijf ander half jaar geleden “slechts” 10 miljard waard was. Volgens de Russische investeerder, Yuri Milner zal Xiaomi uiteindelijk een waarde hebben van 100 miljard dollar. Milner heeft een goed oog voor dergelijke voorspellingen. Zo heeft hij onder andere in Facebook en Alibaba geïnvesteerd voordat deze bedrijven enorm in waarde stegen.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.