Google Neemt Gedeelte HTC Over Voor 1,1 Miljard

HTCGisteren schreven wij dat HTC de aandelenhandel heeft stopgezet en dat Google interesse zou hebben in een overnamen van de Taiwanese fabrikant. Nu is bekendgemaakt dat Google inderdaad een gedeelte van HTC zal overnemen voor een bedrag van 1,1 miljard dollar.

Voor dit bedrag zal Google een team overnemen die voor een groot gedeelte verantwoordelijk was voor de productie van de Pixel-smartphone. Ook krijgt Google de rechten op het gebruik van HTC’s patenten. De deal wordt naar verwachting begin 2018 afgerond.

Met de overname krijgt Google meer controle over de productie van de Pixel-smartphones. Tot nu toe besteedt het bedrijf dat nog uit aan onder andere HTC.

Google en HTC werken al jaren samen. Zo bracht HTC in 2008 de allereerste Android-smartphone op de markt en was HTC ook verantwoordelijk voor de productie van verschillende Nexus-toestellen. Na de overname zal HTC nog wel gewoon eigen smartphones blijven maken. Zo laat HTC via een persbericht weten dat het bedrijf momenteel werkt aan een high-end smartphone. Ook zal HTC zich bezig houden met de ontwikkelingen van de VR-bril, HTC Vive.

via [rtlnieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.