Android ICS bloatware killer

Bloatware, je kent het wel. Voorgeïnstalleerde software van de fabrikant wat vaak als ongewenst wordt ervaren door de gebruiker en wat daarnaast ook nog eens (bijna) onmogelijk is om te verwijderen. Ik zeg ‘bijna’ aangezien het mogelijk was door je telefoon te ‘rooten’ deze software te verwijderen.

Android ICS (Ice Cream Sandwich) maakt het mogelijk om ongewenste apps gewoon uit te schakelen. Dit past dan ook perfect bij de filosofie van een open besturingssysteem aangezien het draait om de gebruiker. De gebruiker die bepaald wat, hoe en of hij iets wil gebruiken.

Maar nu komen we bij het puntje, wat zijn de nadelen? Eigenlijk zijn er geen nadelen aan. Alleen fabrikanten zullen het misschien als lastig ervaren dat hun voorgeïnstalleerde apps verwijderd kunnen worden. Alhoewel, verwijderen kunnen we niet echt van spreken daar de app niet compleet verwijderd wordt maar slechts op inactief wordt gezet. Ook zie je de app niet meer in het menu.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.