Steve Jobs wilde Android ‘compleet vernietigen’

Dat Steve Jobs het niet zo had op Android was bekend en ook geen geheim. Maar dat het zo erg was dat Jobs bereid was tot een “thermonucleaire oorlog” om de software te “vernietigen” was op z’n minst verbazingwekkend te noemen. Uit de biografie die Walter Isaacson schrijft over Jobs is gebleken dat de overleden Apple-topman woest was op Google vanwege Android.

Zijn woede bereikte een hoogtepunt toen HTC vorig jaar met een Androidtelefoon kwam die met de “meest populaire onderdelen van de iPhone uitgerust was”. Steve Jobs zei: “Ik zal mijn laatste adem eraan opofferen en elke cent van de 40 miljoen die Apple op de bank heeft om dit onrecht ongedaan te maken. Ik ga Android kapot maken omdat het een gestolen product is. Ik ben bereid hier een thermonucleaire oorlog om te ontketenen”.

Jobs deed ook nog een duit in het zakje betreffende voormalig Google directeur Eric Schmidt die tevens oud-bestuurslid van Apple was. “Ik hoef je geld niet. Al bied je me vijf miljard dollar, dan wil ik het nog niet! Ik heb genoeg geld. Ik wil alleen dat je stop met het gebruiken van onze ideeën in Android, dat is alles”, aldus Steve Jobs. Schmidt is afgetreden als bestuurslid bij Apple na de release van Android.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.