“Samsung Herovert Eerste Positie Smartphonemarkt”

Samsung Galaxy S6In het vierde kwartaal van 2014 moest Samsung de eerste plaats op de smartphonemarkt delen met Apple, maar dankzij de succesvolle lancering van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge staat Samsung weer aan de top. Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Trendforce.

Samsung en Apple stonden met 19,6 procent van het totaal aantal verscheepte smartphone in de laatste drie maanden van 2014 beide op de eerste positie van de smartphonemarkt. Mede dankzij de teleurstellende lancering van de Galaxy S5 stond Samsung voor het eerst in drie jaar niet alleen aan de top.

Samsung heeft zich volgens Trendforce herpakt en staat in de eerste kwartaal van 2015 weer alleen aan de top. Samsung zou meer dan 80 miljoen toestellen hebben verscheept, waardoor het bedrijf goed is voor 27,8 procent van de totale smartphonemarkt. Apple verscheepte 58 miljoen toestellen in het eerste kwartaal van 2015, waardoor Apple 19,9 procent marktaandeel in handen heeft.

Trendforce verwacht dat het verschil tussen Samsung en Apple in het tweede kwartaal van 2015 nog verder zal groeien. Apple ziet doorgaans de verkoopcijfers verder wegzakken, omdat het bedrijf al een geruime tijd geen nieuwe iPhone heeft aangekondigd. Samsung start juist de verkoop van de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge, waardoor Samsung naar verwachting in april, mei en juni weer rond de 80 miljoen toestellen zal verkopen, tegenover 45 miljoen toestellen van Apple.

Momenteel staan Huawei (met 20 miljoen smartphones) en LG (met 18 miljoen smartphones) op de derde en vierde plek.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.