Samsung Weer Grootste Smartphoneverkoper

Samsung-LogoIedereen weet dat Samsung het erg goed doet op de smartphonemarkt, maar in het vierde kwartaal moest Samsung de toppositie delen met Apple. In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Samsung zich echter weer herpakt en staat Samsung weer alleen op nummer 1.

Na een teleurstellende lancering van de Galaxy S5 en de succesvolle verkoop van de iPhone 6 stonden Samsung en Apple aan het eind van vorig jaar voor het eerst samen op nummer 1 als wereld’s grootste smartphoneverkoper. Voorheen stond Samsung altijd ruim aan top. Strategy Analytics meldt nu dat Samsung afgelopen kwartaal 83,2 miljoen toestellen heeft verkocht, waardoor Samsung weer alleen aan de top staat. Apple heeft totaal 61,2 miljoen iPhones verkocht.

verscheepte-smartphones-Q1-2015

Samsung staat al sinds 2011 aan de top van de smartphonemarkt, op Q4 2014 na. Dankzij de succesvolle lancering van de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge verwachten wij dat Samsung deze positie voorlopig nog niet weggeeft. Toch heeft Samsung het wel steeds moeilijker en heeft Samsung naast Apple vooral last van snelgroeiende Chinese merken zoals Huawei, Lenovo en Xiaomi.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.