Apple Watch Niet Geschikt Voor Mensen Met Tatoeage

Apple Watch SensorsDe lancering van de langverwachte Apple Watch verloopt niet zonder problemen. Er komen namelijk steeds meer klachten binnen van mensen met getatoeëerde onderarmen. De inkt in de tatoeages stoort de sensoren in de Apple Watch, waardoor de beveiligingsmechanisme van de Watch zal activeren.

Aan de binnenkant van de Apple Watch zitten een aantal sensoren die onder andere kunnen waarnemen wanneer de gebruiker de smartwatch omheeft en wat de hartslag van de gebruiker is. Deze sensoren lijken echter niet te werken bij gebruikers met een tatoeage op de onderarm.

Door de inkt van de tatoeage kunnen de sensoren niet waarnemen of de gebruiker de smartwatch omheeft. Als gevolg schakelt de Apple Watch de beveiligingsmechanisme in waardoor de smartwatch niet kan worden gebruikt. Ook notificatie meldingen en hartslagmetingen worden niet uitgevoerd.

Op de servicepagina van Apple staat inmiddels dat het patroon en de dichtheid van sommige tatoeages het licht van de sensor kan blokkeren. Dit kan leiden tot minder nauwkeurige metingen van de hartslag van een Watch-drager. Apple heeft zelf nog niet gereageerd op de zogenoemde “tattoo-gate”.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.