Rusland Dreigt Facebook, Twitter en Google Te Blokkeren

Rusland Google Facebook TwitterChina is een land met veel censuur. Sites als Youtube, Facebook en Google zijn niet bereikbaar in China. Rusland heeft nu aangegeven het zelfde te willen doen met Google, Facebook en Twitter als deze sites de gegevens van Russische bloggers niet willen overhandigen aan de Russische overheid.

De Russische mediawaakhond Roskomnadzor heeft een brief geschreven aan Google, Facebook en Twitter, waarin staat dat ze de gegevens moeten overhandigen van Russische bloggers met meer dan 3000 lezers per dag. Roskomnadzor eist ook dat websites die oproepen tot “niet goedgekeurde demonstraties en onrust” van het web gehaald worden. Doen ze dit niet dan zal Rusland de diensten van deze Amerikaanse internet bedrijven blokkeren.

Rusland is steeds actiever aan het optreden tegen online diensten. Zo werd vorig jaar een wet aangenomen waardoor Russische aanklagers, zonder tussenkomst van een rechter, websites kunnen blokkeren die informatie bevatten over protesten en demonstraties die niet zijn goedgekeurd door de overheid. Ook moeten Russische bloggers een goedkeuringstraject doorlopen om te mogen blijven bloggen en zijn memesop een manier die niets met zijn of haar persoonlijkheid te maken heeft” niet meer toegestaan.

Google, Facebook en Twitter hebben nog niet gereageerd.

bron [hln]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.