Samsung Krijgt Steun Van Techgiganten In Patentstrijd

Apple SamsungSamsung heeft in een patentstrijd met Apple steun gekregen van verschillende grote techgiganten. Zo hebben onder andere Google, Ebay, Facebook, Dell en HP bij de rechtbank een motie van steun voor Samsung ingediend.

De strijd tussen Samsung en Apple loopt al sinds 2012, waarbij een rechter in de Verenigde Staten heeft aangegeven dat Samsung de totale winst die is gemaakt met Galaxy-toestellen “die patenten van Apple breken” aan Apple moet betalen.

De grote techbedrijven vinden dit een zeer overdreven beslissing. Een smartphone bestaat namelijk uit honderden onderdelen, terwijl slechts enkele patenten zijn geschonden, zoals een vergelijkbaar design van de behuizing met ronde hoeken. Dit is uiteraard niet de enige reden dat mensen een Galaxy-smartphone aanschaffen en daarom is een boete zo groot als de totale winst geen juiste beslissing.

Google, Facebook en de andere techbedrijven schrijven in de motie ook dat deze boete zeer grote gevolgen zal hebben voor de techindustrie. Ze vrezen dat, wanneer Apple de zaak tegen Samsung definitief wint, fabrikanten elkaar non-stop aanklagen voor patentschending wanneer één van de ontelbare onderdelen van een smartphone lijkt op die van de eigen smartphone. De bedrijven vinden dat een telefoon te complex is om op basis van één bepaald designelement, of de werking daarvan, aangeklaagd kunnen worden voor patentschending of kopiëring. “Wanneer de uitspraak blijft staan, zal deze beslissing voor absurde resultaten zorgen“, aldus de motie.

Samsung heeft in juni een aanvraag ingediend om de uitspraak te heroverwegen. Op 1 juli is de steunverklaring van de techbedrijven ingediend.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.