Niet Alle Smartphones Veilig Na Ontvangen Stagefright-Patch

Stagefright-MMS-AndroidBegin deze maand was er veel ophef over een MMS-lek die het voor hackers mogelijk maakte om de controle van een smartphone over te nemen. Google heeft hiervoor nu een patch uitgebracht, maar deze blijkt niet waterdicht. Onderzoekers zijn er namelijk alsnog in geslaagd om een smartphone te laten crashen door een geïnfecteerde video via een MMS-bericht te sturen.

Dankzij een lek in het multimediaframework van Android “Stagefright” is het voor hackers mogelijk om de controle van een smartphone over te nemen. Hiervoor hoeven hackers alleen maar een geïnfecteerde video te sturen via een MMS-bericht. Zodra een gebruiker dit bestand opent zal de smartphone geïnfecteerd worden met malafide code, waarna de hacker onder andere de camera kan besturen, kan meekijken op het scherm en de microfoon kan aftappen.

Veiligheidsbedrijf Exodus Intelligence meent dat de patch, die onlangs door Google is uitgebracht, een vals gevoel van veiligheid geeft. Het is namelijk mogelijk om de oplossing te omzeilen.

bron [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.