Consumentenbond Start Rechtszaak Tegen Samsung Vanwege Beveilingsupdates

Samsung LogoDe Consumentenbond heeft een kort geding aangespannen tegen Samsung, omdat veel Samsung-smartphones niet voorzien zijn van de nieuwste beveilingsupdates. Samsung spreekt dit echter tegen.

Volgens een inventarisatie van de Consumentenbond beschikt 82 procent van alle Samsung-toestellen niet over de nieuwste Android-update. Hierdoor zijn veel smartphones van de Zuid-Koreaanse fabrikant kwetsbaar voor criminelen.

Samsung voegt aan Android een eigen software laag toe die, net als bij de meeste fabrikanten, twee jaar lang wordt ondersteund. Samsung hoopt op deze manier dat klanten na twee jaar weer een nieuwe smartphone aanschaffen, aldus de Consumentenbond. Samsung laat echter weten dat “tweederde van de Samsung mobiele apparaten die na juli 2013 zijn uitgebracht, volledig geüpdatet en beschermd zijn tegen kwetsbaarheden“.

De Consumentenbond klaagt nu Samsung aan, maar laat weten dat Android-smartphones van andere fabrikanten het zelfde probleem hebben. Ook duurt het meestal maanden voordat Android-gebruikers de nieuwste updates van Google ontvangen, omdat fabrikanten deze software eerst weer moeten aanpassen.

via [portablegear]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.