HTC Ontslaat 15 Procent Personeel

HTC-One-M9-goud-witHTC heeft laten weten ongeveer 15 procent van haar personeel te ontslaan. HTC heeft het erg zwaar en wil op deze manier kosten besparen. Ook wil de fabrikant minder afhankelijk worden van de smartphonemarkt.

Na aanleiding van opnieuw tegenvallende kwartaalcijfers heeft HTC een grote reorganisatie aangekondigd. HTC wil een kostenbesparing van 35 procent gaan realiseren en hiervoor is het nodig om 15 procent van het personeel te ontslaan. Ook wil HTC toeleggen op nieuwe productgroepen en minder afhankelijk zijn van de smartphonemarkt. Dit is best begrijpelijk aangezien de nieuwste smartphones van het bedrijf niet goed verkopen.

HTC heeft in maart de Virtual Reality bril “Vice” aangekondigd. Ook onthulde HTC in de zelfde maand de HTC Grip, een wearable met verschillende sensoren. Beide producten zijn echter nog niet te koop en komen waarschijnlijk op zijn vroegst pas eind dit jaar op de markt.

Na de tegenvallende lancering van de HTC One M9, die te veel wegheeft van de HTC One M8, komt de Taiwanese fabrikant in het najaar met een nieuwe flagship-smartphone waarmee HTC hopelijk wat meer succes heeft.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.