Review: Philips Fidelio speaker dock

Onze vrienden van www.MobielBereikbaar.nl hebben een Philips Fidelio speaker dock ter beschikking gesteld waar wij een review over mochten schrijven.

We beginnen met hetgeen je als eerste ziet; de verpakking. De Fidelio is fraai verpakt, de doos spreekt voor zich (en in alle talen). Ook is het verfraaid met enkele QR codes, maar daar komen we later op terug. In de doos zijn de handleidingen, netstroomadapter en de Fidelio zelf veilig en netjes apart van elkaar verpakt. Mooi werk van Philips.

Nadat je de Fidelio uit de doos gehaald hebt, zie je meteen dat de vormgeving prachtig is. Laten we hem maar meteen aansluiten en gebruiken! Althans, dat dacht ik. Na het lezen van de quick guide kwam ik er al snel achter dat ik enkele verstopte knopjes en de roterende functie van de connector over het hoofd had gezien.

   

Na een minuut of 2 werkte alles naar behoren, helaas ervoer ik het niet als plug&play. Gelukkig was er een overzichtelijke quick guide. De tijd is ingesteld, het toestel zit erin, de muziek kan afgespeeld worden!

Nee.

Daar heb je een app voor nodig, de quick guide wijst me op de verpakking waar de QR-code op staat. Enfin, de app is gedownload en ik plaats mijn toestel weer in de Fidelio. Ik ga voor de muziekspeler en moet wederom een app downloaden. Dit begint vervelend te worden. De Fidelio-app dient dus als portaal naar andere apps, maar alleen de apps die Philips wilt dat je gebruikt. Als je een andere muziek-app dan Songbird gebruikt, is het vette pech.

Nu zijn toch echt beide apps geinstalleerd en probeer ik wederom muziek af te spelen. De muziek speelt, maar wel door de speakers van mijn telefoon. In het settingsmenu kom ik een connect/pair-knop tegen. Waarom dit niet automatisch gebeurt wanneer ik de telefoon in de Fidelio druk, weet ik niet.

Alles werkt nu en het geluid valt niet tegen, de kamer wordt al snel gevuld met de melodieuze klanken van de Fidelio. Op de app (en wellicht mijn incompetentie) na ben ik tevreden over het speaker-aspect van de Fidelio.

De wekkerfunctie zit in het menu van de klok verwerkt, door die plek lijkt het alsof de wekker minder prioriteit had dan de klok. De wekker laat zich makkelijk instellen. Jammer genoeg zijn er slechts 4 voorgeinstalleerde wekkergeluiden die niet al te luid zijn, jouw eigen muziek kan je gelukkig wel laten afspelen.

 

 

Conclusie: De hardware van de Fidelio is uitstekend, de software is wat knullig. Als je de app door de vingers kan zien, is de Fidelio dé speaker dock voor jou!

Pluspunten:

– Vormgeving
– Geluidskwaliteit
– Universeel
– Handige quick guide

Minpunten:

– Software
– Gebruiksvriendelijkheid

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

2 Reacties

  1. Patricia Leenders-Ten Cate schreef:

    Wauw! Dat ding ziet er echt schitterend uit! Jammer genoeg heb ik er al 1 anders had ik deze zeker aangeschaft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.