Noord-Groningen Krijgt Als Eerste 5G-netwerk

5G internetMomenteel worden er op slechts drie plekken in de wereld testen gedaan met de nieuwe supersnelle 5G-internetverbinding. In Zuid-Korea, in Finland en in Noord-Groningen. De omgeving van Loppersum is het eerste plattelandsgebied ter wereld dat een 5G-netwerk krijgt.

Economic Board Groningen, een organisatie die de economie in het aardbevingsgebied wil versterken, kwam met het idee om Noord-Groningen als eerste te voorzien van 5G. Bedrijven als KPN, Ericsson, Huawei en TNO werken mee aan het project.

De nieuwe 5G-verbinding is vele malen sneller dan de huidige 4G-verbinding en kan veel meer apparaten tegelijk aan. De snelle verbinding kan naast smartphones en tablets ook worden gebruikt voor infrastructuur en zelfrijdende auto’s. Vooral zelfrijdende auto’s hebben baat bij een snellere internetverbinding om ongelukken te voorkomen. De reactietijd (ping) van het 4G-netwerk ligt namelijk op tientallen milliseconden terwijl het 5G-netwerk hooghuid een ping van 1 milliseconde krijgt.

Marco Smit, directeur van Economic Board Groningen legt uit dat de snelle 5G-verbinding is bedoeld om nieuwe bedrijven naar de regio te trekken. De inwoners van Loppersum en de omgeving kunnen pas op een later stadium gebruik maken van het 5G-netwerk. Providers verwachten dat 5G op zijn vroegst in 2022 beschikbaar zal zijn in Europa.

bron [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.