Samsung Batterij Snel Leeg? Hier 5 Tips

Samsung Galaxy S6 BatterijDe smartphones van Samsung zijn ontzettend populair, leuk en handig. Een nadeel van deze telefoons is dat de batterij soms erg snel leeg is. Uiteraard wil je je telefoon gewoon een dag mee kunnen nemen naar je werk of naar school, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de accu halverwege de dag leeg is en je hem dus niet meer kan gebruiken. Daarom zetten wij hieronder een vijftal tips uiteen om de accuduur van je Samsung smartphone te kunnen verlengen.

1. Als eerste is het belangrijk om goed in de gaten te houden hoeveel batterij je verbruikt en welke activiteiten op je telefoon de meeste batterij verbruiken. Dit kan je zelf controleren. Ga in het menu van je telefoon naar “instellingen”, klik vervolgens op “over het toestel” en ga dan naar “batterijverbruik”. Het kan zijn dat jouw telefoon een menu heeft dat net iets anders in elkaar steekt, maar op vrijwel elke smartphone is het mogelijk om je batterijverbruik te monitoren.

2. Het scherm van je telefoon is een grote batterijverbruiker. Hoeveel batterij je scherm verbruikt is voor een groot deel afhankelijk van de helderheid. Hoe lager de helderheid, hoe minder stroom je scherm verbruikt.

3. Vrijwel alle apps hebben tegenwoordig GPS. Dit is handig en leuk omdat alle foto’s die je maakt meteen gekoppeld worden aan een locatie, et cetera. Helaas kost deze functie erg veel stroom. Als je je batterijduur wil verlengen is het dus verstandig om de GPS-functie van je telefoon uit te schakelen.

4. Bewegende wallpapers en widgets zijn vaak grappig en soms ook erg handig. Helaas verbruiken ze vaak veel stroom. Als de batterij van je telefoon te snel leeg gaat, is het dus beter om een stilleven als wallpaper te hebben.

5. Uiteraard is het ook mogelijk om de batterij van je telefoon te vervangen. Met name als je de telefoon al wat langer hebt, verliest de accu langzaam maar zeker aan capaciteit. Een nieuwe batterij is niet al te duur en verkrijgbaar bij online winkels gespecialiseerd in mobiele telefoon accessoires, zoals www.GSMbatterij.nl.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Karin schreef:

    Mijn S6 edge is nog geen jasr pud en sinds een week kan ik geen hele dag op een accu doen en moet ik ron 3 uur smiddags een keer extra opladen. Heel vervelend. Normaal kon ik makkelijk een dag van 12 uur door.
    Er is niets veranderd en ik heb geen apps bij geplaatst.
    Hoe komt dit ineens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *