Sony: Gebruik Waterdichte Sony Xperia Z5 Niet Onder Water

Sony Xperia waterdicht onder waterSony heeft tijdens de IFA-beurs de nieuwe Xperia Z5-lijn aangekondigd. De toestellen in deze lijn hebben allemaal een waterdichte behuizing. Toch raadt Sony gebruikers aan om hun waterdichte Xperia-telefoons niet onder water te gebruiken. Dit is opvallend aangezien de Japanse fabrikant in het verleden uitgebreid reclame maakte door de smartphone onder water te gebruiken.

Sony heeft het nieuwe advies op de ondersteuningspagina’s voor de Xperia-telefoons geplaatst, zo ontdekte Xperiablog. Dit ondanks de zeer hoge IP68-classificatie.

“De waterdichtheid van je telefoon is in een lab en in standbymodus getest. Je moet het toestel dus niet gebruiken voor het maken van onderwaterfoto’s.”

Tijdens het testen dompelt Sony de smartphone langzaam 30 minuten lang tot 1,5 meter diepte in zoet water en haalt de smartphone er daarna ook weer rustig uit. Hierdoor kan de fabrikant niet garanderen dat de smartphone ook waterdicht is in een drukkere omgeving zoals een zwembad of de zee. Ook heeft de fabrikant tijdens het testen geen rekening gehouden met zout water of water dat is behandeld met chloor.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Freddy schreef:

    En krijg je er een keer water in,in de garantie
    Dan zeggen ze dat je het dopje van de oplader niet dicht hebt gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.