Voortaan Betalen Met Smartphone In OV

openbaar vervoer betalen met smartphoneIn de toekomst is het mogelijk om te betalen voor openbaar vervoer met een bankpas of met een smartphone. Dit schrijft de Nationaal Openbaar Vervoer Beraad in de toekomstvisie over het openbaar vervoer.

In het najaar starten we twee pilots. Dan zullen we kijken of het goed werkt, of het makkelijk is, en hoe het met de privacy zit“, aldus NOVB voorzitter NOVB, Eric Janse de Jonge. In welke regio de proeven plaats zullen vinden is nog niet bekend.

Als eerste zal het mogelijk worden om te betalen met de bankpas. De technologie om te reizen met alleen een bankpas wordt al gebruikt in Londen. “Met de kennis van nu kan de bankpas een enorme bijdrage leveren aan het gemak voor de reiziger, omdat er geen extra kaart gekocht of extra saldo geladen hoeft te worden.

Op langere termijn moet het voor reizigers ook mogelijk worden om te kunnen betalen met een smartphone. Hiervoor hoeft de reiziger niet in of uit te checken. NOVB werkt namelijk aan een zogeheten be-in be-out-systeem, waarbij sensoren in de trein kunnen waarnemen of een smartphone aanwezig is en wanneer de persoon met de smartphone het voertuig weer verlaat. Helaas duurt het nog wel vijf tot tien jaar voordat deze techniek daadwerkelijk kan worden ingevoerd.

De bestaande ov-chipkaarten zullen gewoon blijven bestaan.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.