Facebook Werkte In 2010 Aan Een Eigen Smartphone

Chamath_PalihapitiyaFacebook werkte in 2010 aan een smartphone die de iPhone moest verslaan. Deze smartphone is echter nooit op de markt verschenen en de reden hiervoor was een te groot ego en te weinig geld.

In 2010 heeft de Zwitserse ontwerper Yves Béhar een smartphone voor Facebook op papier gezet die de nieuwe iPhone moest worden. Béhar heeft onder andere voor Puma, Swarovski en Samsung gewerkt.

De perfecte combinatie tussen hardware en software is iets dat Apple’s iPhone zo populair maakte. Facebook wilde de strijd aan gaan, maar een smartphone is nooit op de markt verschenen. “Het werkte vooral niet vanwege mijn ego, denk ik“, aldus de baas van de afdeling Chamath Palihapitiya. CEO Mark Zuckerberg kon nooit akkoord gaan met zijn plannen.

Er was een periode van twaalf maanden vol van geconcentreerde supercreativiteit… Ik was in staat om een volledige groep mensen – echt de allercreatiefsten van het eerste uur bij Facebook – te overtuigen dat we niet alleen een softwareplatform moesten bouwen, maar software en hardware samen.

Toen puntje bij paaltje kwam was ik aan het onderhandelen met Intel en AT&T en we hadden een verbazingwekkend plan opgezet. Het zou Facebook alleen wel 1 miljard dollar gaan kosten om het uit te voeren. Dat was een enorm verstorend idee. We hadden nauwelijks een miljard op de bank, dat was het probleem.

Facebook is inmiddels een beursgenoteerd bedrijf, maar in 2010 was Facebook nog een stuk kleiner. Het budget was simpelweg niet aanwezig. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Facebook ooit nog een eigen smartphone zal uitbrengen.

via [z24]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.