Nexus 6P Heeft Problemen Met Microfoon

Nexus-5X---Nexus-6PDe Nexus 6P is volgens de reviews een prima toestel die Google eerder dit jaar op de markt heeft gebracht. Toch melden een aantal gebruikers dat de smartphone problemen heeft met de microfoon, waardoor mensen aan de andere kant van de lijn weinig horen.

Tijdens een telefoongesprek is niets vervelender dan elkaar niet goed verstaan. De Nexus 6P-microfoon zou echter niet ideaal werken, waardoor gebruikers aan de andere kant van de lijn dit probleem ervaren.

Het lijkt te gaan om een softwareprobleem en niet een hardwareprobleem. Dit is goed nieuws, want dan kan Google dit vrij eenvoudig oplossen met een firmware-update.

Gebruiker Nicholas Fitchett meldt namelijk dat het probleem waarschijnlijk te maken heeft met de “noise cancellation”. Dit is een systeem die omgevingsgeluid moet wegfilteren om jouw stem beter hoorbaar te maken. Nadat hij zelf via root-toegang de noise cancellation heeft uitgezet lijkt het probleem met de microfoon te zijn verholpen.

Gelukkig lijkt het te gaan om een bepaalde groep toestellen, want lang niet alle Nexus 6P-gebruikers ervaren problemen met de microfoon.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.