Ook Ouderen Willen Smartphone

ouderen-smartphoneSteeds meer ouderen hebben een smartphone, maar weten nog niet goed hoe ze deze moeten gebruiken. Toch willen ouderen graag gebruik maken van de smartphone om in contact te blijven met onder andere de kleinkinderen.

Vodafone heeft een paar initiatieven gelanceerd om ouderen wegwijs te maken op de smartphone. 30 procent van de ouderen geeft namelijk aan zich eenzaam te voelen doordat ze niet zijn verbonden via de smartphone. Zo vinden ouderen dat ze minder goed op de hoogte worden gehouden over wat er zich afspeelt binnen de familie.

Annet Betuw, schrijfster van het boek ‘Social media voor ouderen’ zegt dat de meeste ouderen erg nieuwsgierig zijn naar social media, inclusief WhatsApp. “Ouderen moeten er echt voor gaan zitten. Als ze dan de telefoon eindelijk begrijpen, moeten ze aan de slag met social media. Dat kost ook weer tijd en moeite.” Ook zijn ouderen bang om de verkeerde knoppen in te drukken en kennen ze de privacy en gevolgen van social media niet goed. “Ik probeer altijd duidelijk uit te leggen dat er privacy-instellingen zijn die ervoor zorgen dat je onder controle hebt wie je pagina kunnen zien.

via [rtlnieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.