Interessante Google Cardboard Camera-app Met Een Handicap

Google CardboardGoogle is erg actief op de virtual reality markt. Vooral de goedkope cardboard is een succes omdat deze voor iedereen toegankelijk is. Ook de nieuwe Google Cardboard Camera-app is ideaal voor het maken van VR-panorama foto’s, maar er ontbreken wat functies die je wel verwacht bij de huidige applicaties van Google.

De Google Cardboard Camera-app maakt het mogelijk om eenvoudig 360 graden panorama foto’s te schieten die je vervolgens kunt bekijken via de VR cardboard. Dankzij de extra functie om tegelijkertijd geluid op te nemen die je tijdens het bekijken van de foto’s te horen krijgt, krijg je het gevoel dat je middenin de omgeving staat. Ideaal om je vakantie foto’s eens terug te kijken. Vakantie foto’s maak je tegenwoordig echter om te delen, en een applicatie zonder “share-functie” is dan ook niet meer weg te denken. Toch mist een dergelijke deelfunctie bij de Google Cardboard Camera-app.

Cardboard

Google dacht niet dat het nodig was om een deelfunctie in te bouwen zodat andere cardboard-gebruikers je foto’s ook kunnen bekijken. Je kan gemaakte panorama foto uiteraard wel delen via Google Drive of gewoon mailen, maar hierdoor krijg je alleen de foto, zonder 3D effect en zonder geluid. Delen via Twitter of Facebook is niet mogelijk.

De Google Cardboard Camera-app is naar onze mening een veelbelovende app, maar heeft nog wel een update nodig die onder andere een deelfunctie toevoegt. De Google Cardboard Camera-app is sinds deze week gratis te downloaden in de Play Store.

via [draadbreuk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.