Aantal Gingerbread-toestellen toegenomen

Het aantal toestellen met Gingerbread is de afgelopen maand iets toegenomen. Dat blijkt uit de cijfers die Google iedere maand bekendmaakt.  In totaal 62 procent van de Android-toestellen heeft Gingerbread aan boord. Vorige maand was dat nog 58.6 procent.

Hoewel steeds meer toestellen over Ice Cream Sandwich beschikken, zijn dat er op het totaal nog maar 1.6 procent. Honeycomb is met 0.1 procent gedaald. Dat komt waarschijnlijk doordat de Motorola Xoom, de ASUS Transformer en de ASUS Transformer Prime een update hebben gekregen naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Iets meer dan een kwart van de Android-toestellen draait nog op Froyo. Eclair (Android 2.1) wordt nog door 6.6 procent gebruikt. Toestellen die op Donut en Cupcake draaien zijn bijna niet meer te vinden. Samen hebben Android 1.6 en 1.5 nog maar 1.2 procent van de Android-markt.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.