Vergrendelde Bootloader Komt Naar Meer Xiaomi-smartphones

Xiaomi Redmi Note 3De Redmi Note 3 was het eerste toestel van Xiaomi die is voorzien van een vergrendelde bootloader. Hierdoor is het minder eenvoudig om de software op het toestel aan te passen. Het draaien van een custom ROM is met deze bootloader niet meer mogelijk.

Het lijstje met Xiaomi-toestellen waarop de vergrendelde bootloader aanwezig is zal worden uitgebreid. Deze bootloader zorgt er voor dat je niet zomaar aanpassingen kan doen aan de systeemsoftware. Zonder deze te ontgrendelen kan je geen custom ROM installeren. Iets wat een zware tegenvaller zal zijn voor fans van ROM’s en ontwikkelaars.

Xiaomi heeft dit besluit genomen, nadat de fabrikant een aantal keren negatief in het nieuws is geweest. Zo zijn er al verschillende keren toestellen op de markt verschenen die voorzien bleken te zijn van malware. Deze malware was niet afkomstig van Xiaomi zelf, maar van bedrijven die de toestellen doorverkopen.

Het is niet helemaal onmogelijk om de vergrendelde bootloader te ontgrendelen, maar hiervoor moet je eerst toestemming vragen aan Xiaomi, via een Chinese website. Vervolgens zal je aanvraag handmatig worden gecontroleerd, een proces dat 3 tot 21 dagen in beslag neemt. Na goedkeuring ontvang je een sms-bericht met een ontgrendelcode. Het kan echter weer tot 15 dagen duren voordat je dit sms-bericht ontvangt. Zelfs na het ontvangen van de ontgrendelcode is het ontgrendelen van de smartphone alleen mogelijk als je een geavanceerdere gebruiker bent.

Onder andere de Mi 4c en Mi Note Pro hebben al een update ontvangen met de vergrendelde bootloader. In de toekomst zullen meer nieuwe toestellen worden uitgeleverd met deze bootloader.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.