Nieuw Ernstig Beveiligingsprobleem Ontdekt In Android

Android MalwareEr is een nieuw beveiligingsprobleem ontdekt in het Linux-besturingssysteem. Dit lek geeft normale applicaties vergaande toegang tot het systeem. Doordat Linux ook de basis vormt van Android zijn smartphones ook vatbaar voor het beveiligingsprobleem. Dit ontdekte beveiligingsbedrijf Perception Point.

Om het beveiligingsprobleem te misbruiken moeten kwaadaardigen al toegang hebben tot een systeem. Dit kan bijvoorbeeld door de gebruiker een kwaadaardige app te laten installeren. Als het slachtoffer een dergelijke app heeft geïnstalleerd krijgt de aanvaller via het nieuwe lek vrijwel onbeperkte toegang tot de computer, smartphone of tablet van het slachtoffer. Zo is het mogelijk om foto’s en andere bestanden te stelen, wachtwoorden te achterhalen en de camera af te tappen.

Het is niet bekend welke toestellen precies kwetsbaar zijn, maar het gaat in totaal om twee derde van alle smartphones. Nieuwe toestellen hebben betere beveiligingsmaatregelen, waardoor deze minder kans hebben om slachtoffer te worden van hackers die het nieuwe beveiligingslek misbruiken.

Computergebruikers met het Linux besturingssysteem kunnen in veel gevallen snel een oplossing verwachten. Android-gebruikers moeten waarschijnlijk nog lang wachten op een update die het lek dicht.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.