Amerika Verbiedt Verkoop Oude Samsung Toestellen

apple-vs-samsungDankzij Apple heeft het Amerikaanse rechtssysteem ervoor gekozen om de verkoop van enkele oude Samsung-toestellen te verbieden. Dit is opmerkelijk aangezien Samsung deze toestellen eerder al uit de verkoop heeft gehaald.

Apple en Samsung stonden in de Verenigde Staten weer tegenover elkaar vanwege het schenden van patenten. Ditmaal heeft de rechter besloten dat Samsung een aantal toestelen niet meer mag verkopen, ook al zijn deze al jaren niet meer te koop.

De rechtszaak ging over de verkooprechten van de Samsung Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note 2, Galaxy S2, Galaxy S2 Epic 4G Touch, Galaxy S2 Skyrocket, Galaxy S3 en Skyrocket. Zelfs de nieuwere Galaxy S3 die in 2012 op de markt verscheen is al uit de verkoop gehaald. Toch is het besluit van de rechter een stap in de juiste richting voor Apple.

In toekomstige rechtszaken tussen Apple en Samsung kan een rechter voortaan makkelijker Samsung-toestellen uit de verkoop halen op basis van patentschending. Dit komt door ‘jurisprudentie’. Jurisprudentie houdt in dat een rechter altijd terug moet kijken naar eerdere uitspraken van andere rechters. De nieuwe uitspraak mag niet in tegenspraak zijn van eerdere uitspraken. In toekomstige rechtszaken waarbij Samsung Apple’s patenten schendt kan een rechter sneller toestellen uit de verkoop halen. Ideaal voor Apple, minder leuk voor Samsung.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.