Android-apps Twee Keer Zoveel Gedownload Als iOS-apps

Google Play Store vs Apple App StoreUit een jaaroverzicht van App Annie blijkt dat er twee keer zoveel applicaties worden gedownload uit de Google Play Store als uit de Apple App Store. Dit is een flinke groei ten opzichte van vorig jaar.

In 2013 lagen het aantal downloads in de Google Play Store en de Apple App Store ongeveer gelijk. In 2014 groeide het aantal downloads in de Play Store aanzienlijk en werden er al zo’n 60 procent meer Android-apps gedownload. In 2015 is de populariteit van de Google Play Store nog verder gestegen en waren er ongeveer twee keer zoveel downloads in de Google Play Store als in de Apple App Store.

De snelle stijging van de Google Play Store komt volgens App Annie doordat veel mensen in opkomende markten voor het eerst een smartphone kopen. Dit zijn in de meeste gevallen Android-toestellen.

Qua omzet doet de Apple App Store het een stuk beter. Zo wordt er bijna twee keer zoveel uitgegeven in de Apple App Store en zijn gratis apps vooral populair in de Google Play Store.

Verschil Android en iOS gebruikers

Populaire apps

De meest gedownloade app van 2015 was WhatsApp, gevolgd door Facebook Messenger, Facebook, Instagram en Clean Master. Andere populaire apps zijn Skype, Youtube en Snapchat. De meest populaire game was Subway Surfers, gevolgd door Candy Crush Saga, Clash of Clans, Candy Crush Soda Saga en Despicable Me.

De top drie applicaties die het meest verdienden waren Spotify, Line en Pandora. Het spel dat het meeste geld opbracht was Clash of Clans. In de Google Play Store zijn games goed voor 90 procent van de totale inkomsten. In de Apple App Store ligt dit percentage op 75 procent.

bron [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.