Instagram Blokkeert Verwijzing Naar Ander Social Media Dienst

Instagram-TelegramInstagram, in handen van Facebook, heeft een opmerkelijke maatregel getroffen. Zo is het in Instagram mogelijk om een link te plaatsen in de bio van de gebruiker, maar een verwijzing naar een andere social media dienst zoals Telegram wordt voortaan geblokkeerd.

Linken naar diensten als Snapchat of Telegram is voortaan niet meer toegestaan in Instagram. Doe je dit wel dan krijg je een melding die aangeeft dat dit niet ondersteund wordt. Opmerkelijk is het feit dat links naar LinkedIn, Twitter, YouTube, Facebook en Periscope nog wel gewoon werken.

Een woordvoerder heeft tegenover TechCrunch laten weten dat de mogelijkheid om te linken naar andere social media diensten inderdaad is verwijderd. “Dit was een zeldzame use-case en Instagram was hier ook nooit voor bedoeld. Andere soorten links zijn nog steeds toegestaan.

Facebook doet erg zijn best om gebruikers te ontmoedigen concurrerende diensten als Telegram te gebruiken. In WhatsApp, ook in handen van Facebook, is het al langer niet meer mogelijk om links naar Telegram te volgen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.