“Ook Intel Werkt Aan Een Eigen Augmented Reality-bril”

HoloLensVolgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal werkt Intel aan een eigen augmented reality-bril. Intel hoopt fabrikanten met een prototype te overtuigen van de mogelijkheden van RealSense.

Met augmented reality wordt virtual reality gemixt met de echte wereld. Hierdoor is de bril niet puur gemaakt voor gamen en entertainment, zoals wel het geval is met een virtual reality-bril. De al bestaande HoloLens van Microsoft is een goed voorbeeld van de mogelijkheden van augmented reality. De bril is momenteel alleen nog maar beschikbaar voor ontwikkelaars, maar op deze video is goed te zien wat de mogelijkheden zijn.

Intel zou momenteel alleen een prototype willen maken, om fabrikanten de mogelijkheden te laten zien van de Intel RealSense 3D-camera’s. Intel hoopt op deze manier dat andere fabrikanten uiteindelijk augmented reality-brillen gaan ontwikkelen die zijn voorzien van deze camera’s. De fabrikanten kunnen de technologie dan licenseren van Intel.

Naar verwachting zal virtual reality en augmented reality de komende jaren enorm groot worden. Intel heeft daarom al minimaal vijf overnames gedaan om producten te kunnen bieden met deze technologieën. Intel lijkt naast Microsoft dus de tweede grote partij te worden die de komende jaren augmented reality-producten op de markt zal brengen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.