Smartwatchfabrikant Pebble Ontslaat Kwart Personeel

Pebble Time RoundDe fabrikant van de zeer succesvolle Pebble-smartwatches heeft onverwachts aangekondigd dat het bedrijf een kwart van zijn personeel zal ontslaan. Dit is volgens CEO Eric Migicovsky nodig, omdat bedrijven niet snel in Pebble willen investeren.

Migicovsky heeft dit laten weten tijdens een interview met Tech Insider. Pebble heeft momenteel rond de 160 mensen in dienst, ongeveer 40 mensen zullen hun baan dus verliezen. Ondanks dat het bedrijf in de afgelopen acht maanden ongeveer 26 miljoen dollar heeft ingezameld, zou dit niet genoeg zijn om alle 160 mensen in dienst te houden. “We hebben het geld, maar we moeten toch zuinig zijn“, aldus Migicovsky.

De komende tijd zal Pebble zich meer richten op de gezondheidsfuncties van de Pebble-smartwatches. Ook zal de Pebble binnenkort in India via Amazon verkrijgbaar zijn. Pebble is één van de eerste fabrikanten die een smartwatch op de markt bracht en de smartwatches wisten recordbedragen op te halen via de crowdfunding site Kickstarter.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.