“Arm Gebruiken Als Touchscreen Voor Smartwatches”

SkinTrackWetenschappers aan de Amerikaanse Carnegie Mellon University hebben een techniek ontwikkeld waarmee het mogelijk is om je arm te gebruiken als touchscreen voor een smartwatch. Hierdoor kan je je smartwatch bedienen door te scrollen of te klikken op de huid van je arm.

SkinTrack is een nieuwe techniek waarbij een ring om de wijsvinger de bewegingen doorgeeft aan de smartwatch van de gebruiker. Hierdoor kan je overal op de huid van je arm scrollen, swipen of klikken. De gebruiker kan op het scherm van de smartwatch zien waar de vinger ‘op het scherm’ klikt als hij de huid van zijn arm aanraakt.

Deze nieuwe techniek zorgt er voor dat je vinger het kleine scherm van smartwatches niet blokkeert tijdens het gebruik van de wearable. Met SkinTrack is het ook mogelijk om te tekenen op je arm. Met het aantikken van je vingers kan je de kleur van de virtuele pen veranderen. Je kunt ook snelkoppelingen verbinden aan simpele tekeningen, waardoor je bijvoorbeeld naar je e-mail kan door de letter E te tekenen.

SkinTrack is nog niet beschikbaar voor bestaande smartwatches. De ontwikkelaars willen het apparaatje eerst kleiner, goedkoper en energiezuiniger maken voordat deze op de markt komt.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.