Samsung Galaxy S7 Met Exynos-chipset Sneller Dan Snapdragon-uitvoering

Snapdragon-820-vs-Exynos-8890De Samsung Galaxy S7 is in twee uitvoeringen beschikbaar, één met de Exynos 8890-processor en de andere met de Snapdragon 820-processor. Uit een snelheidstest blijkt de Galaxy S7 met de Exynos-processor sneller is dan de variant met de Snapdragon-processor.

Samsung heeft twee verschillende uitvoeringen van de Galaxy S7 op de markt gebracht. In de Verenigde Staten beschikt de smartphone over een Qualcomm Snapdragon 820-processor, terwijl de Galaxy S7 in de rest van de wereld is voorzien van een eigen Exynos-processor. Deze keuze is waarschijnlijk gemaakt vanwege een productielimiet waardoor Samsung niet alle toestellen kon voorzien van een eigen processor.

Uit de onderstaande video van PhoneBuff kunnen we opmaken dat de uitvoering met een Exynos-processor, de versie die in Nederland en België in de winkels ligt, sneller is dan de Galaxy S7 met de Snapdragon-processor. In de video zien we een uitgebreide vergelijking die de snelheid (CPU) van beide toestellen test. Het is echter niet duidelijk of de chips ook evenveel energie verbruiken. Ook de GPU moet volgens de berichten juist weer beter zijn bij de Snapdragon-uitvoering. Dit is belangrijk voor onder andere het spelen van 3D spellen.

In de eerste test worden 14 applicaties geopend. Hier is de Exynos-uitvoering tien seconden eerder mee klaar dan de Snapdragon-uitvoering. In een tweede test wordt er gekeken naar het verschil met multitasking. Hier is het verschil nog groter. De Galaxy S7 Edge met Exynos-processor is bijna veertig seconden eerder klaar dan de Galaxy S7 Edge met Snapdragon-processor.

Als we de Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge in Europa kopen krijgen we de uitvoering met Exynos-processor. Dit is dus goed nieuws volgens de bovenstaande test. Toch zal de normale gebruiker hier waarschijnlijk weinig van merken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.