Netflix Beperkt Resolutie Voor Mobiele Apparaten

netflix-logoNetflix blijkt de videoresolutie voor mobiele netwerken te beperken, waardoor video’s met een maximale snelheid van 600 Kbps worden afgespeeld. Hierdoor is het niet mogelijk om video’s in HD-kwaliteit te bekijken.

Netflix heeft laten weten dat video’s van de streamingdienst wereldwijd met maximaal 600 Kbps over mobiele netwerken worden afgespeeld. Deze snelheid is echter niet genoeg om video’s in HD-kwaliteit af te spelen. Gebruikers dachten dit al langer, maar Netflix heeft dit nu pas bevestigd.

Netflix laat ook weten dat de kwaliteit per provider kan verschillen. Zo zien Amerikaanse klanten van de providers AT&T en Verizon video’s in een slechtere kwaliteit dan klanten van T-Mobile en Sprint. Dit is volgens Netflix een “klantvriendelijker beleid” waardoor klanten minder snel over hun datalimiet heen gaan. T-Mobile en Sprint verlagen simpelweg de snelheid van het internet zodra het datalimiet wordt bereikt.

Netflix werkt aan een oplossing voor mensen die wel graag HD-video’s willen streamen. Zo krijgt de Netflix-app een databesparingsmodus, waardoor gebruikers zelf de maximale videokwaliteit kunnen opgeven. Deze functie is al beschikbaar in de bètaversie van de Android-app. In mei zal de databesparingsmodus naar iedereen worden uitgerold.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.