Tele2 Laat Klanten Bellen Via 4G

Tele2-4GTele2 heeft deze week VoLTE (Voice over LTE) geactiveerd. Met VoLTE kunnen klanten bellen via een 4G verbinding. De nieuwe functies zal in fasen worden uitgerold. Verschillende nieuwe Samsung-toestellen kunnen als eerste gebruik maken van VoLTE.

Tele2-klanten bellen momenteel nog over het 2G en 3G-netwerk van T-Mobile. Tele2 heeft sinds vorig jaar echter een eigen 4G-netwerk en de provider wil dit netwerk nu gebruiken om telefoongesprekken mee te voeren. VoLTE moet de verbinding tussen telefoons versnellen en de geluidskwaliteit van de gesprekken verbeteren. Ook moet het op deze manier mogelijk zijn om tijdens het bellen snel bestanden te verzenden over de 4G-verbinding.

Niet alle smartphone kunnen gebruik maken van VoLTE, omdat niet alle toestellen ondersteuning hebben voor 4G. De meeste nieuwe smartphones hebben wel ondersteuning voor 4G, maar oudere toestellen hebben vaak alleen ondersteuning voor 2G en 3G.

Ook KPN en T-Mobile willen in 2016 beginnen met het aanbieden van telefoongesprekken over het 4G-netwerk. KPN wil bovendien volgend jaar beginnen met het aanbieden van wifi-bellen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *