Samsung Maakt Meer Winst Dankzij Galaxy S7

Samsung Galaxy S7De lancering van de Galaxy S7 in maart lijkt een goede strategie te zijn geweest van de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung. Doordat de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge eerder op de markt verschenen dan bijvoorbeeld de LG G5 en de iPhone SE, heeft Samsung in het eerste kwartaal zowel meer omzet als meer winst gemaakt ten opzichte van een jaar geleden.

Uit de “geschatte” cijfers die Samsung vandaag heeft vrijgegeven blijkt dat Samsung in het eerste kwartaal van dit jaar omgerekend ongeveer 37 miljard euro omzet draaide. Dit is 4 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2015. De uiteindelijke winst bedraagt ongeveer 5 miljard euro. Dit is maar liefst 10 procent meer dan een jaar geleden. Zowel de lancering van de Galaxy S7 als de lagere uitgave voor promotie zouden hebben bijgedragen aan de stijging in winst.

Volgens verschillende marktonderzoekers heeft Samsung al meer dan 9 miljoen exemplaren van de Galaxy S7 en S7 Edge verkocht. Als deze cijfers kloppen is Samsung’s nieuwe flagship-toestel populairder dan zijn voorgangers, de Galaxy S6 en Galaxy S5. Samsung heeft zelf nog geen officiële verkoopcijfers van de Galaxy S7 bekendgemaakt. Dit doet de fabrikant later deze maand, samen met aankondiging van de definitieve kwartaalcijfers.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.