Huawei Introduceert Huawei P9 en P9 Plus Met Leica Dual-camera

Huawei P9 PlusDe Chinese fabrikant Huawei heeft zojuist twee nieuwe smartphones geïntroduceerd. Het gaat om de Huawei P9 en de Huawei P9 Plus die beide onder andere beschikken over een Leica dual-camera.

De standaard Huawei P9 is voorzien van een 5,2-inch display met een resolutie van 1920×1080 pixels. De Huawei P9 Plus beschikt over een iets groter 5,5-inch AMOLED-display met de zelfde resolutie. Consumenten krijgen de keuze tussen 3GB werkgeheugen met 32GB opslagruimte, of 4GB werkgeheugen met 64GB opslagruimte. Van de Huawei P9 Plus komt overigens alleen een uitvoering met 4GB/64GB. De opslagruimte kan worden uitgebreid met een microSD-kaart. De P9 heeft een 3,000mAh accu en de P9 Plus een 3,400mAh accu. Beide toestellen worden aangestuurd door een snelle Hisilicon Kirin 955-octacoreprocessor.

Waarschijnlijk de meest belangrijke eigenschap van Huawei’s nieuwe flagship-toestel is de 12 megapixel dual-camera die afkomstig is van de Duitse cameraspecialist Leica. Deze camera zal volgens Huawei de “fotografie met smartphones voorgoed veranderen“. Eén van de dual-camera’s heeft een monochrome-sensor terwijl de andere een kleuren-sensor heeft. De monochrome-sensor kan 300 procent meer licht en 50 procent meer contrast opvangen. Ook is er een laser-focus module aanwezig en een dual-tone LED flitser.

Verder beschikt de smartphone over een 8 megapixel selfie-camera, een USB-C poort en een vingerafdrukscanner. Beide toestellen zijn dunner dan 7mm en draaien op Android 6.0 (Marshmallow) met Huawei’s eigen EMUI 4.1-schil.

Zowel de Huawei P9 als de Huawei P9 Plus zullen deze maand op de markt verschijnen voor een adviesprijs van €599 (3GB/32GB) of €649 (4GB/64GB) voor de Huawei P9 en €749 (4GB/64GB) voor de Huawei P9 Plus.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.