Canadese Politie Kan BlackBerry-chats Inzien

BlackBerry-LogoUit gelekte documenten blijkt dat de Canadese politie de wereldwijde encryptiesleutel van BlackBerry in handen heeft. Hiermee kan de politie alle berichten inzien die worden verzonden door PIN of BlackBerry Messenger.

Dit werd duidelijk tijdens een rechtszaak over Project Clemenza, een grootschalig onderzoek naar maffiamoorden in Canada. Vice heeft de documenten van deze rechtszaak in handen. De Canadese politie kan alle privé berichten die zijn verzonden met BlackBerry Messenger en PIN inzien. Maar telefoons die zijn gekoppeld met een server van een bedrijf gebruiken een losse sleutel en deze kan de politie niet inzien.

De Canadese politie maakt gebruik van een speciaal apparaat, die berichten die worden verzonden via een specifiek BlackBerry-toestel kan opvangen. Vervolgens maakt de encryptiesleutel de verzonden berichten leesbaar.

De Canadese politie heeft de sleutel al sinds 2010 in handen en wil deze in de rechtszaak niet prijsgeven, omdat het een “sleutel voor de voordeur is van iedereen die de diensten gebruikt“. Het is niet bekend of BlackBerry de sleutel sinds 2010 heeft aangepast en of de politie nog steeds berichten met de sleutel inziet.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.