Lenovo Presenteert Tango-smartphone Phab 2 Pro

Lenovo Phab 2 ProOnlangs schreven we al dat Google samen met Lenovo werkt aan een Project Tango-smartphone die mogelijk deze week zal worden gepresenteerd. Deze geruchten bleken te kloppen, aangezien de Chinese fabrikant de smartphone zojuist officieel heeft aangekondigd.

De Lenovo Phab 2 Pro is een enorme “phablet” met een 6,4-inch scherm en een QHD-resolutie (2560×1440 pixels). Intern vinden we een Qualcomm Snapdragon 652-chipset, 4GB werkgeheugen, een 16 megapixel camera aan de achterkant, een 8 megapixel camera voor het maken van selfies en een 4050 mAh accu. Ook is het de eerste smartphone die geluid kan opnemen in Dolby 5.1-kwaliteit.

Lenovo Phab 2 Pro Project Tango

Wat de Phab 2 Pro zo uniek maakt zijn de twee extra camera’s aan de achterzijde. Deze camera’s kunnen worden gebruikt voor motion tracking en het meten van diepteperceptie. Dankzij deze “Tango-technologie” is het mogelijk om real-time ruimtes in beeld te brengen. Afstanden in een woonkamer kunnen bijvoorbeeld zeer precies worden gemeten. Ook kunnen real-time beelden worden gecombineerd met virtuele objecten, waardoor een augmented reality-ervaring ontstaat. Momenteel staat de Tango-technologie nog in de kinderschoenen, maar de mogelijk zijn oneindig.

De Lenovo Phab 2 Pro zal vanaf september wereldwijd worden verkocht en krijgt een adviesprijs mee van 499 dollar. Voor het einde van het jaar moeten 100 apps beschikbaar zijn die gebruik maken van de Tango-technologie.

Lenovo Phab 2 Pro Tango

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.