Consumentenbond: “Beltarieven Buiten De EU Zijn Veel Te Hoog”

smartphone internet vakantieDe consumentenbond eist een verklaring van telecomproviders voor de veel te hoge roamingkosten buiten de EU. Het blijkt dat providers tot maar liefst 10 euro per MB in rekening brengen voor het internetverkeer in Thailand.

De roaming tarieven voor belminuten en MB’s binnen de EU worden steeds lager en moeten in 2017 zelfs helemaal worden afgeschaft. Buiten de EU is het echter een heel ander verhaal. Zoals in de onderstaande grafiek te zien is, vragen providers tot maar liefst 4,27 euro per minuut vanuit Rusland en zelfs 10 euro per MB in Thailand.

roaming-tarieven-buiten-de-EU

We vragen ons af waar die hoge kosten vandaan komen. We zien dat binnen Europa de tarieven gereguleerd zijn vanuit de Europese Commissie. Buiten de Europese Unie is dit niet geregeld en dan kunnen providers blijkbaar vragen wat ze willen. Wij vinden deze tarieven absurd, aldus de consumentenbond.

De tarieven binnen de EU zijn een stuk minder schrikwekkend. Zo vragen T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2 allemaal 23 cent per minuut en 24 cent per MB. De consumentenbond waarschuwt dat de landen IJsland, Noorwegen, Turkije en Zwitserland niet binnen de EU vallen en dus ook daar de kosten een stuk hoger kunnen uitvallen. Providers bieden wel voordeelbundels aan, maar in vergelijking met de kosten binnen de EU betaal je nog steeds veel meer.

via [nu.nl en nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.