Smartphone-divisie HTC Officieel Voor Een Deel Overgenomen Door Google

HTCGoogle en HTC hebben een deal afgerond, waarbij Google voor 1,1 miljard dollar een deel van HTC’s smartphone-divisie overneemt. 2000 werknemers van HTC zullen verhuizen naar Google.

HTC is verantwoordelijk voor de allereerste Android-smartphone ooit en verschillende Nexus- en Pixel-toestellen. Toch kan HTC de afgelopen jaren simpelweg niet meer concurreren met fabrikanten als Samsung, Huawei en Apple. Daarom staat HTC een deel van de smartphone-afdeling af aan Google.

Google heeft in totaal 1,1 miljard dollar betaald. Hiervoor krijgt Google een (niet-exclusieve) licentie op patenten van het Taiwanese bedrijf. Ook zullen 2000 medewerkers van HTC voortaan gaan werken voor Google. HTC houdt zelf nog 2000 medewerkers over om eigen producten te ontwikkelen.

Google zal in Taipei een groot kantoor voor de werknemers neerzetten. Google kan op deze manier zijn aanwezigheid in Azië versterken. Ook heeft Google aangegeven meer geld te steken in de promotie van producten zoals de Pixel-toestellen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.