Ernstig Lek Gevonden In WiFi-chip Smartphones

BroadcomBeveiligingsonderzoeker Nitay Artenstein, van het bedrijf Exodus Intelligence, heeft een lek gevonden in een wifi-chip die aanwezig is in meer dan een miljard smartphones van verschillende merken.

Artenstein heeft een lek gevonden in de wifi-chips van Broadcom. Deze chips zijn onder andere aanwezig in de iPhones van Apple en de smartphones van Samsung. Zowel Apple als Google hebben deze maand al een update uitgerold om dit lek te dichten, maar veel oudere Android-toestellen zullen deze update niet ontvangen.

Door een bug in het verbindingsproces met bekende wifi-netwerken was het mogelijk om de wifi-module over te nemen. Artenstein ontwikkelde een worm die hij via deze bug kon plaatsen op de smartphone. Vervolgens kon de worm verder verspreiden naar andere telefoons, zonder dat de gebruiker zelf iets hoefde te doen.

Volgens Artenstein zou het zelfs mogelijk zijn om de ‘kernel’ van de smartphone over te nemen, alhoewel hij dat tijdens zijn tests niet heeft geprobeerd. “Voor een echte aanvaller met de juiste middelen zou het geen probleem zijn.

Dankzij de snelle reacties van Google en Apple is het lek op de meeste nieuwe toestellen ondertussen al gedicht.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.